Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Navelsträngen är borta……

  24 februari 2014

  I torsdags kväll gick min gamla mamma ur tiden! Mamma var nästan 97 år gammal och har haft ett långt och bra liv, så jag har ganska länge insett att det förr eller senare måste bli ett slut. De sista veckorna har jag till och med önskat att det skulle gå fort, eftersom hon började bli ganska dålig.

  Annons

  Jag har ofta sagt och även hört många andra säga, att man inte kan förbereda sig på att en nära anhörig ska dö, men nu håller jag inte med längre. Jag kände verkligen att jag hade ställt mig in på att detta snart måste ske. Vi hade inget otalt eller ouppklarat sinsemellan och när stunden väl var inne, kändes det mest som en befrielse – inte minst för lilla mammas skull. Hon ville inte längre, hon var trött och hon ville få ro.

  Det kändes som en stor ynnest att få sitta hos henne när hon drog sina sista andetag. Ärligt talat har jag varit lite skraj inför detta. Jag har aldrig sett en människa dö förr – vi missade pappa med ett par timmar – men det var snarast en högtidlig, rofylld och stilla stund som jag kommer att bära med mig som en fantastisk och vacker upplevelse.

  Visst finns det mycket saknad och jag har redan hunnit tänka en hel massa gånger att jag ska försöka hinna åka och hälsa på henne, tills jag kommer på att det inte längre går… Jag är djupt tacksam över att ha fått ha henne med så många år av mitt liv, även om vi de sista åren snarast hade bytt roller i omhändertagande.

  Sov nu sött lilla mor!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar