Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  När jag blir passionär….

  20 november 2015

  Det närmar sig….nu har jag passerat 63 och pensionstiden rycker närmre. Helt ofattbart kan jag tycka men icke desto mindre verkligt. Min bror som är två år äldre använder uttrycket passionär istället och det tycker jag låter mycket roligare!

  Annons

  Jag vill se pensionstiden an med positiva känslor istället för att ängslas över att bli äldre. Det är också upp till oss själva att öka chansen att få ett aktivt liv även när åren blir fler än man skulle önska.

  Just nu befinner jag mig i Thailand på en anläggning som heter Scandinavian Village. Här finns ca 90 lägenheter som bebos av skandinaver – de flesta pensionärer men även de som fortfarande jobbar och reser hit när de har semester och har investerat för framtiden.

  DSC_4107

  Jag har sällan sett en så aktiv samling människor. Här sjuder det av liv från tidig morgon till tidig:) kväll. Många börjar dagen med en simtur i den 130 meter långa poolen. Sedan följer bl.a Friskisgympa eller bouleturnering eller någon annan aktivitet. Golfen är ett stort intresse hos många och varje dag ordnas gemensamma turer till olika golfbanor.

  IMG_4755

  De som inte spelar golf har full upp ändå. Det är utflykter till marknader, öturer, bowling eller bridgeturneringar. Det finns även medicinsk service och massage på området liksom en restaurang som serverar både thailändsk och skandinavisk mat.

  IMG_4771

   

  Varje timme går den egna bussen ner till stan Bang Saen, så att man kan göra sina inköp, gå på andra restauranger, bada i havet eller pyssla om sig själv. Jag var själv på fotmassage med pedikyr häromdagen – en dryg timmes njutning som kostade 75 kronor…! När kvällen kommer är man ganska mör och efter 21.30 ser man bara enstaka kvällsbadare i poolen.

  Stämningen här är oerhört positiv och alla verkar bry sig mycket om varandra. Vi som är nykomlingar blir väldigt väl omhändertagna och efter bara ett par dagar hälsar vi bekant på alla vi möter.

  Detta är verkligen ett eldorado för 50+:are. Det är underbart att se alla dessa glada människor som satsat på livskvalitet på äldre dar. Nu är det naturligtvis inte alla förunnat att kunna investera i ett boende av den här arten, men det kostar inte mer än ett boende hemma och man lever otroligt billigt här. Vår vistelse har gett mersmak!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar