Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  När det är som allra svårast…

  8 juli 2010

  …är det lätt att ge upp.

  Jag har gjort av med en massa tid och pengar på att ta golflektioner under försommaren och jag tyckte att jag hade lärt mig så mycket nytt. Slog både längre och bättre! Vad händer då plötsligt när allt verkar som bortblåst ur skallen och kroppen? Mina stackars korkade muskler har tydligen inte fattat att det nya ska vara en permanent förändring. Rundan i förrgår var rena katastrofen och jag kände mig som en nybörjare som slog i marken och missade bollen mest hela tiden.

  Annons

  Men så vaknade jag tidigt i morse och började tänka efter. Golfsvingen är lika mentalt svår att ta till sig som andra beteenden – matvanor till exempel. Hur lång tid tog det att få in nya mat- och motionsvanor och hur många gånger har jag trillat tillbaka till det gamla? Det sker ständigt, även om jag i grunden har förändrat mitt tänk till det bättre och faktiskt fått till en (mer eller mindre) permanent förändring.

  Alltså – idag åkte klubborna fram för lite chippträning på tomten och nu har jag bokat en ny golfrunda tills imorgon. Skam den som ger sig – jag ska baske mig ge kroppen en chans att begripa, vad mitt huvud vill att den ska göra. Enda sättet är att träna och att börja om igen och igen och igen…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar