Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Musklerna kommer inte riktigt ihåg vad de lärde sig i fjol!

  11 december 2010

  Tänk att det smått osannolika händer, att vi har snö i Stockholm i år igen! I onsdags hade jag hur mycket som helst att göra hemma – har varit på ”turné” i Västerbotten och pratat om MåBra-mat och hade knappt hunnit packa upp.

  Annons

  Skulle iväg till Förkvällsstudion kl. 14.00, och tänkte först att jag borde göra en massa nytta innan, men när jag tittade ut genom fönstret och såg den gnistrande snön kunde jag inte låta bli… Skidkläderna åkte fram. Med minus 9 grader behövdes ingen valla, så det var bara att ge sig ut i spåret. Vilken magisk upplevelse! Härligt och vackert även om de rätta musklerna inte riktigt kommer ihåg vad de lärde sig i fjol!

  Det brukar ta ca 30 timmar innan träningsvärken kommer, så det kom lagom till  torsdagskvällen när vi hade julfest! Men det var det värt. Varenda liten muskel som ömmar får en tacksamhetens tanke att den trots allt finns där! Vet du att skidåkning är ett av de allra bästa sätten att få effektiv motion? Joo, man använder en rasande massa muskler och dessutom är fettförbränningen oerhört effektiv. Så har du inga skidor, men tillgång till snö – köp ett par. Det är väl använda slantar!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar