Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Motivation – var hittar man den?

  2 maj 2011

  Ja, inte är det något man kan frammana på beställning. Ibland önskar jag att jag kunde känna den där självklart härliga känslan att allt är så enkelt. Enkelt att avstå från onyttigheterna och samtidigt längtan efter att få sticka iväg på ett träningspass.

  Annons

  Problemet är bara, att när det som bäst behövs, är det svårast att få fram. Du vet kanske hur det känns när man känner sig trött, grinig, uppblåst och allmänt less. Att då knyta på sig skorna och sticka ut i naturen är kanske inte det som ligger närmast tillhands. Nej, det är då kakburken står och skramlar i ett hörn och påminner om sin existens.

  I torsdags hade jag en sån där dag… Jag hade planerat att gå på gympan klockan åtta, men när klockan närmade sig sju började tvekans-känslorna sätta in. ”Vore det inte skönt att stanna hemma?” ”Visst har jag lite ont i halsen?” ”Äsch, jag kan gå på lördag istället…” ”Jag tar en kopp te och värmer mig med, jag känner mig så ruggig…” Samtidigt visste jag att jag skulle få dåligt samvete om jag skolkade, så jag påminde mig själv om det någon hade sagt: ”man har väl aldrig ångrat ett träningspass i efterhand?”

  bilden är tagen på Fuerteventura i mars

  Gissa vad jag gjorde för att peppa mig själv och samtidigt få lite omgivningsstöd? Visst, självklart! Jag skrev en rad på Facebook, och genast kom ett par glada tillrop. Sen var det ju omöjligt att göra annat än gå dit. Och naturligtvis ångrade jag mig inte efteråt. Det var buskul!!!

  Du vet väl att MåBra har en egen Facebook-sida. Där kan du också skriva små inlägg och frågor och få pepp och tips av andra. Gå in och ”Gilla” du också! Klicka här!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar