Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Misstaget som blev succé

  26 november 2014

  Jag skulle göra ett nytt recept på chokladmousse häromdagen. I receptet ingår vispad marängsmet och jag tänkte göra en variant och vispa äggvitan med kokossocker istället för vanligt vitt socker. Jag vispade vitan fluffig och tillsatte successivt kokossockret, men så händer det som inte får hända när man gör maränger…hela smeten föll ihop och blev tunnare. Jag anande oråd och kollade på påsen och jaa, kokossocker innehåller 1 % fett och det vet alla som misslyckats genom att få ner lite äggula i smeten att det inte funkar. Nå, jag rörde ihop moussen ändå och den blev så fantastiskt supergod! Provade sen att göra om den med vanligt socker, men det var inte alls lika spännande. Jag ska klura på hur jag kommer att presentera detta recept – kolla i MåBra nummer 3, 2015!

  Annons

  Men tanken slog mig naturligtvis – vad bra det är att göra misstag ibland. Dels lär man sig något nytt och samtidigt kan det komma fler och positiva effekter av missen. Det tål att tänka på när vi misslyckas i andra avseenden ibland – för det gör vi alla!

  IMG_2686

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar