Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Midsommarmat

  24 juni 2016
  Vad äter du i midsommar? Här vankas traditionsenliga godsaker!

  Jag har haft förmånen att dela 10 dagar med mitt barnbarn och hans mamma. Blogginläggen har därför kommit lite på skam de senaste dagarna, men igår åkte de hem till pappa. Vi har njutit av fantastiska sommardagar på vårt Ölandsparadis och den lille har roat oss alla med sitt glada humör.

  Annons

   

  IMG_5702

   

  Denna midsommaraftonsmorgon vaknade jag först av alla i huset och fick en stund i lugn och ro tills det knackade på dörren kl. 8. Det var jordgubbsleverans från den lokala odlaren! Vilken service och vilka gubbar! Nu är det frossartid för denna läckerhet och i morgon börjar självplockningen!

  IMG_5739

  Jordgubbar är en självklarhet i midsommar men även sill och färskpotatis. Här äter vi oftast matjessillen med traditionella tillbehör som gräslök, dill och gräddfil – enkelt och gott. Men varför inte prova mitt recept i senaste MåBra – potatis- och sillfat som blir en komplett lunch!

  sillsallad-420x300

  Till middag vankas grillad kyckling. Jag köper nästan alltid kycklinglårfilé som jag tycker blir saftigare och godare än kycklingfilén. Idag lägger jag den i en blandning av dijonsenap, soja, timjan, kycklingfond och rapsolja och vänder den ofta på grillgallret tills den är genomstekt. Rostad potatis, lök, morötter och rödbetor till blir en riktig festmiddag. Glad midsommar på er!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar