Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Måste kycklingskinnet tas bort?

  17 augusti 2016
  Jag funderar över om kycklingskinnet verkligen innehåller så många kalorier att det alltid måste tas bort.

  Jag håller precis på och provlagar rätter till nummer 11 av MåBra. Det är bl. a några rätter med en hel kyckling som jag steker i ugn. När jag skriver receptet tar jag med en mening av gammal vana: ta bort skinnet innan du serverar…..

  Annons

  När jag började som medlem i ViktVäktarna 1982 eller nåt sånt fick jag lära mig att man alltid ska ta bort skinnet på kycklingen eftersom det är så fett. Det där har följt mig i alla år och jag tar fortfarande bort skinnet trots att det ibland är välkryddat, knaprigt och JÄTTEGOTT!

  Men idag tänkte jag om – kycklingen har stått i ugnen och det mesta av fettet har runnit ner och lagt sig i botten av pannan. I det välsmakande fettet ligger några potatisar och tar smak… Skinnet är knaprigt, gyllenbrunt och fantastiskt gott och idag tänkte jag att det är ju inget onyttigt fett! Så nu kostar jag på oss att njuta även av skinnet som förhöjer hela smakupplevelsen. Skillnaden är faktiskt marginell och om man inte behöver jaga varenda liten kalori kan man gott unna sig att äta det goda istället för att skänka det till sophinken. Härmed skriver jag om mina recept i de fall skinnet förbättrar smaken. Är det dock ett segt, sladdrigt skinn kan det gå bort, men inte annars!

  IMG_5852

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar