Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Man blir rakt rörd!

  19 december 2016
  Tänk så viktigt det är med ett vänligt bemötande! Vi gick på ett gympapass med en massa unga spanjorer och vi törs absolut gå dit igen!

  I fredags gick vi på ett träningspass – Funktionell training i sportcentret på det närliggande hotellet. När vi kom in hälsades vi välkomna men man kunde ana en viss skepsis hos den unga tjej som skulle leda passet. Mycket vänligt förklarade hon att det var ett jobbigt pass, men att vi såklart kunde hänga med så mycket vi orkade.

  Annons

  Fit young woman doing planks

  Vi ställde oss försynt i ett hörn och sen körde vi på, hej och hå! Det VAR jobbigt, men inte värre än att vi höll tämligen jämna steg med resten av gruppen. I en drickapaus kom flera av dem fram för att på knagglig engelska gratulera oss till vår ork. Och efter passet hälsades vi välkomna tillbaka och det var många high-fives och ”well dones” från deltagare och ”fröken”. När vi gick hem pratade vi just om hur fantastiskt det var att bli bemötta på detta sätt och att människor verkar uppriktigt glada att se oss ”gamlingar” kämpa på!

  På kvällen såg vi ”Hjältegalan” i svensk TV. Många rörande fina insatser som man blir imponerad av. Eftersom vi är i Spanien tänkte jag lite extra på de här personerna som tagit sig an människor som kommit till Sverige och inte har så lätt att komma in i samhället och bli accepterade.

  Nu är det absolut ingen parallell att dra med vårt självvalda leverne här nere, men det slog mig hur man kan bli bemött som utlänning och dessutom lite äldre sådan. Om fler var lika positiva mot de personer som kommer till Sverige vore livet kanske lite lättare för många.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar