Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Luras jag med mina kakrecept?

  7 november 2015

  Ibland undrar jag om det kan uppfattas som inkonsekvens när jag ena dagen skriver om hur man bör äta nyttigt och begränsat och nästa dag skriver kakrecept… Kakor, godis, feta ostar och vin är väl kanske inte det allra nyttigaste som kroppen kan få i sig, men i begränsad mängd och i kombination med nyttiga livsmedel tycker jag att det är helt okej att ge själen lite njutning.

  Annons

  Nu har vi olika preferenser när det gäller njutmat. Somliga älskar glass, andra föredrar att njuta av lagrade ostar, kanelbullar eller sega råttor. Jag älskar allt detta men inser att jag inte kan leva på sånt. Nu älskar jag lyckligtvis bra mat också, så jag har inga problem att lägga huvuddelen av mitt matintag på vanlig mat och sen toppa med diverse godsaker.

  En fördel med att vi ger förslag på kakor, desserter och godsaker i MåBra är att recepten är energiberäknade, så att du kan få en uppfattning om hur mycket som kan vara ”lagom” att äta. Men för mig är ändå det huvudsakliga budskapet att det är helt okej att få vara lite kakmonster ibland. Är vardagen och basen i kosten bra, så far kroppen inte illa av att utsättas för små sockerdoser.

  IMG_4739

  Häromdagen roade jag mig med att baka klassiska nötkakor med en liten extra twist. Nötter är nyttigt och ägg också, så helt ohälsosamma är inte mina kakor även om de innehåller en del socker. Receptet får du dock vänta med ända till i mitten av februari då nummer 3 kommer ut! Tills dess kan jag rekommendera ett annat favoritkakrecept: mina Mariekakor som förutom socker också innehåller en del nyttiga antioxidanter.

  Ät och njut UTAN att skaffa dig dåligt samvete – det skadar mer än lite socker – förutsatt att du inte är sockerberoende ”på riktigt”, men det återkommer jag till om ett par dagar.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar