Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Lura dig själv till dubbel lycka!

  27 februari 2012

  Igår när jag lagade middag med TV:n påslagen som bakgrundssällskap, fångades mitt intresse av ett inslag i ”Landet runt”.

  Det handlade om att ta ut segern i förskott… En äldre herre – jag minns inte hans namn, men han var 73 år – och en hejare på karate. Rackarns, vilka nacksvingar, eller vad det nu kan heta i karate, kast kanske?

  Annons

  Jag var så uppe i min laxsås, att jag inte uppfattade allt från början, men man ska tydligen med jämna mellanrum göra ett prov för att bevisa att man har rätt bältesfärg för den skicklighetsnivå man klarar. Den här mannen var så självklart säker på att klara sitt prov, att han hade köpt sitt svarta bälte redan innan provet.

  För det första var det imponerande att se honom slänga runt med sina motståndare på mattan, men det jag främst fastnade för, var han solklara inställning att han skulle klara sitt test.

  Det är den positiva inställningen som gör att man lyckas. När man övertygar sin egen hjärna om vart vi är på väg (hjärnan och jag), är sannolikheten stor att man når sitt mål. Om du istället sänker hjärnan med information som att ”det här kommer aldrig att gå”, blir resultatet naturligtvis därefter.

  Det finns ett annat uttryck som jag har hittat på Facebook som är lite samma grej:

  Underbart, eller hur?

  Så nu boostar vi på med massor av positiva tankar i förskott så att vi får njuta dubbelt av glädjen – både i förväg och sen igen, när vi uppnått våra mål.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar