Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Livsnjuteri!

  9 oktober 2016
  En liten enkel reseskildring från färden till solkusten!

  Jag vill gärna dela med mig av mina fantastiska upplevelser – kanske retar det någon att man kan ha det så sanslöst bra, men jag vill gärna tro att livets upp- och nedgångar jämnar ut sig. Ibland har det varit ned men just nu har jag det riktigt härligt!

  Annons

  Jag skrev om första etappen av vår resa mot spanska solkusten häromdagen. Vi besökte ju Andorra – det lilla pyttelandet i Pyrenéerna mellan Frankrike och Spanien. En vacker färd i det bergiga landskapet!

  IMG_6062IMG_6053

  Vi hittade ett billigt och bra hotellrum i huvudstaden och konstaterade att det forna skatteparadiset inte var så värst mycket billigare än andra ställen förutom sprit och cigaretter, men det har vi inte så stort behov av.

  IMG_6056

  Färden gick sedan vidare mot Torredembarra där vi besökte Maina, min väninna och forna arbetskamrat på ViktVäktarna. Maina flyttade till Spanien för 16 år sedan när hon återförenades med sin ungdomskärlek. De gifte sig för 15 år sedan och lever lyckliga sen dess! Ett kärt möte!

  IMG_6072

  Jag hade turen att fylla år nästa dag och blev utsläpad på en välbehövlig joggingtur på morgonen efter kaffe på sängen. När värdparet vaknat fick jag en fantastisk present. Maina har själv knypplat denna ring i silvertråd.

  IMG_6085

  Blir du avundsjuk kan jag rekommendera en kurs i knyppling. Vilket pilljobb, men ett utmärkt sätt att roa sig om man vill hitta en ny hobby. Kanske ett tips till den som behöver förströ sig för att inte småsnaska på kvällarna!

  Från Torredembarra fortsatte vi kustvägen söderut. Passerade Amposta…IMG_6076

  …och började leta bensinmack som också fick bli ”lunchpaus”. På sin födelsedag får man äta glass och cappuccino till lunch! Miljön var väl inte optimal, men glassen var god.

  IMG_6081

  Vi hamnade så småningom i Bonalba utanför Alicante och där blev det en väldigt trevlig födelsedagsmiddag med både bubbel och god mat på La Perla.

  Nästa morgon for vi vidare söderut. Passerade Torremolinos som lär vara ett paradis för många svenskar, men hu, vilken massa hus, hotell och barer och så himla stökigt..nej där stannade vi inte utan åkte ner till Almerimar där vi hittade ett golfhotell. På kvällen letade vi efter en restaurang som inte fanns, så vi hamnade på en liten lokal bar där vi fick husets mat och vin – riktigt lattjo – och gott! Och nästa dag fick vi tid till en golfrunda eftersom det inte var så många mil kvar att åka!

  IMG_6088

  Nu har vi kommit fram till målet för resan som ligger ett par mil söder om Malaga. Det var meningen att vi skulle flytta in i en nybyggd lägenhet men nu har vi fått erfara vad ”mañana” innebär. Jodå, lägenheten är färdig och möblerna levererades på överenskommen dag, men det saknas en liten detalj… man har inte kopplat in vatten och el…så tillvaron levs lite provisoriskt på ett lägenhetshotell medan vi far som skållade råttor mellan butikerna och köper lampor, sängkläder, handdukar och prylar till köket. Superkul men ganska tidskrävande!

  Kul också är att handla mat! Det är ganska billigt – köpte färska goda tomater för knappt 10:-/kilot och vinet av bra bordskvalitet gick på 30:-! Vi dukade upp med färsk ananas, carpaccio, serranoskinka, bröd och sallad på balkongen.

  IMG_6097

  Idag har Göran åkt hem till Sverige, men jag stannar ett tag till. Tänkte sitta här och skriva recept – och mellan varven ta långpromenader utmed stranden. Det är 23-26° på dagarna och vattnet är klart badbart, ca 22°! Kanske kan jag också få flytta in i den riktiga lägenheten endera dagen…det återstår att se

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar