Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Livet är skönt!

  6 maj 2012

  Jag fick mig en tankeställare efter ett skrämskott igår. Plötsligt under lördagsgympan small det till i skallen och jag fick en blixtrande huvudvärk. Tänkte att det går väl över, så jag åkte hem och tog Alvedon och deltog i föreningens gårdsstädning. Men eftersom det var andra gången i samma vecka, som jag fick samma sorts blixtrande huvudvärk, satte det sig en orostagg i medvetandet.

  Annons

  Grannarna övertalade mig att åka till sjukhuset, och där blev jag kvar till kl. 2 i natt. Med min ”aktningsvärda ålder” tar man det säkra före det osäkra, och de gjorde därför först en datortomografi och därefter ett ryggmärgsprov för att utesluta en blödning i hjärnan. Det visade sig vara ett rent skrämskott och jag är kärnfrisk, men jag hann tänka många tankar medan jag låg där på en brits på SÖS-akuten.

  Doktorns rekommendation: Fortsätt leva som du gör och sluta inte träna för att undvika att det uppstår igen. Det var ett otroligt skönt besked.

  Igår läste jag också i tidningen att lättmjölk och andra magra mejeriprodukter ger skydd mot stroke. Det visar en undersökning som gjorts på 75 000 kvinnor och män. Så den här trenden med feta mejeriprodukter kanske vänder igen! Det skulle inte förvåna mig – vi pendlar ju gärna mellan ytterligheter i våra vanor och tar till oss lite urskillningslöst av nya rön. Men jag fortsätter min gyllene medelväg med lite av allt och mellanmjölk i kaffet. Jag mår ju så bra!!!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar