Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Liten reseberättelse

  1 mars 2017
  Efter en del strul med försenat bagage har vi äntligen fått våra skidor och jag kunde idag köra första längdåkningen på ett år. Vilken lycka! Nu ska kondisen jobbas tillbaka efter min segdragna förkylning.

  Befinner mig i Alpe d’Huez i franska alperna. Vi reste hit i lördags och det måste ha varit årets sämsta dag att resa från Arlanda. Sportlovsstart i Stockholm och en rasande massa flygavgångar samtidigt. Avgångshallen var ett rent kaos med folk med skidor och trunkar precis överallt. At bilda kö var bara att glömma. Vi kom dit mer än 2 timmar innan avgång och trodde att vi var i god tid, men det var på håret att vi missade flyget.

  Annons

  Iväg kom vi i alla fall endast 20 minuter försenade och landade i Genève nästan på tid. Men sen började kaoset igen. Hälften av bagaget kom till fel terminal så vi fick bussas över – bara för att konstatera att flera kollin saknades, bl a våra skidor. Det skrevs rapporter och sent omsider kom vi iväg med bussarna mot Alpe d’Huez.

  Vaknade i söndags till strålande sol, ganska lite snö men underbart ändå. Vi fick låna skidor, men vi som hade planerat att åka längd halva dagarna fick nöja oss med enbart slalomskidor. Måndag samma sak, sol och slalom gjorde inte ont! Kanske till och med bra, eftersom min förkylning inte riktigt släppt taget. Tisdag toksnöade det, men det var välbehövligt eftersom snöbristen började märkas rejält. Skönt med låneskidor när det rasslar under fötterna…

  Och så tisdag kväll kommer äntligen bagaget och Göran vallar våra längdskidor och tar på sig ren skjorta, haha! Så i morse letade vi upp ett jättefint pistat längdspår på 2000 meters höjd. Min kondition är verkligen stukad efter den envetna förkylningen, men det var en sann njutning att få glida fram även om pulsen gick i taket vid minsta uppförsbacke. Nu är det bara att träna vidare för att återfå min gamla kondition! Kan inte fatta att det är ett år sedan jag stod på skidorna senast och då körde jag Tjejvasan på mindre än 2 1/2 timme. Det hade jag inte klarat idag, men kanske nästa år igen!!

  Skickade btw ett mail till mitt försäkringsbolag och anmälde det försenade bagaget och döm om min förvåning när det snabbt, rappt och vänligt kom ett svar, att jag utan krångel får ett schablonbelopp om 2000:-  utbetalat som plåster på såren. Bra där, IF!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar