Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Latte på väg – eller – våga tänka i nya banor!

  4 februari 2014

  I morse när jag promenerade till jobbet slogs jag av att jag på den korta biten från Nybroplan till Östermalmstorg – kanske 400 m – mötte 4 personer som gick med en lattemugg i näven. Uppskattningsvis mötte jag 50 personer totalt, så nästan 10 % hade alltså troligen ersatt sin frukost med denna morgondryck i all hast.

  Annons

  Visst är det ett lite märkligt fenomen detta och jag undrar hur bra det är? Inte bara att man dricker en latte istället för att äta frukost, utan mer för att man gör det i flygande fläng. Dessutom konstaterade jag att alla fyra var tjejer i 30-40 årsåldern och då tänker jag att de kanske inte hann för att de har små barn hemma och/eller är mitt i karriären med svårighet att få ihop livspusslet.

  latte on the go

  latte on the go

  Samtidigt har jag ju märkt att mina egna frukostvanor har förändrats sen jag började med 5:2-metoden. Jag äter frukost de dagar jag är hungrig på morgonen. Är jag inte hungrig eller om jag har en halvfastedag, så låter jag bli. Det är inte så dramatiskt och mitt ätmönster följer mer mitt dagsprogram än att jag äter när klockan är 7, 12 eller 18. Visst är det bra med rutiner och goda vanor, men det ska inte skapa stress. Då är det spännande att istället våga tänka nytt och prova sig fram till det som är bra för mig!

  Om det nu är tiden som inte räcker till kanske man prioritera om. Att avsätta 15 minuter för att äta med barnen istället för att kolla mailen t.ex. Att kolla sina tidstjuvar kan också räcka för att få loss en lugn stund. Jag tror inte att det är bra att äta/dricka medan man halvspringer till jobbet fast jag har full respekt för svårigheten att få ihop tiden ibland.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar