Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Lättbesvarad dryckesfråga!

  2 juli 2014

  Fredrik ställer följande fråga som jag ger ett enkelt svar på:

  Hej! är det okej att dricka kallt vatten med citronskivor i under fastedagarna? Mvh Fredrik

  Mitt svar:

  Jaa Fredrik, det är helt okej! Du kan dricka så mycket vatten du känner att du behöver och du kan förslagsvis smaksätta det med även skivad lime, gurka, jordgubbar, hallon, skivade äpplen, persikor, nektariner, blåbär…………. Även när du är energibegränsad under fastedagarna kan du njuta av ditt smaksatta vatten – det ger inga extrakalorier att behöva ta hänsyn till.

  Annons

   

  Ett tips är att hälla upp vatten i en karaff/PET-flaska och stoppa i lite god smaksättning enligt ovan. Tänk dock på att skölja ur karaffen/flaskan då och då under veckan och inte bara fylla på med mer och mer vatten. Dels lakas smaken ur, men det kan också bildas bakterier om vattnet står framme och blir varmt. Ju varmare vattnet står, desto oftare behöver du diska karaffen. I kylskåp håller det sig naturligtvis längre.

  vatten

   

  Visst smakar det lite extragott när det serveras ur en gammal fin karaff. Den här bilden tog jag just nu på vår uteplats på baksidan av huset här på Öland. Cyklar du förbi kan du titta in och ta en slurk!

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar