Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Låt inte årssiffran hindra dig!

  21 mars 2017

  Jag har just kommit hem från en fantastisk vecka i Dolomiterna. Vi var 8 tjejer som reste tillsammans – alla är över 60 och 2 är 65+. Det här hade varit tämligen osannolikt för min föräldrageneration, men vi var långtifrån ensamma i vår åldersgrupp.

  Annons

  Det är femte året vi åker och gruppen har vuxit successivt. Alla kan inte komma ifrån varje år, men då har nya stand-ins hoppat med. Många säger att det är så kul eftersom deras tidigare skidkompisar har slutat åka. De tycker att de är för gamla för att kasta sig utför pisterna… Vilket trams!

  Inte sitter det i åren, precis som med så mycket annat. Har jag viljan och får jag vara frisk, så räknar jag kallt med att fortsätta med mitt slalomåkande flera år till! Visst var det lite gny ibland – nån hade ont i ett knä, någon var besvärad av en artros-höft, en fick tandvärk och två var förkylda, men det hindrade inte så värst.

  Vi var väl inte allra först i liften på morgnarna, men inte långt ifrån och ofta var vi inte tillbaka på hotellet förrän vid 17-tiden. En dag var vi ytterst nära att missa sista liften tillbaka till byn… Det var fullt ös hela dagen och vi hann färdas över stora områden. Dolomiterna bjuder på storslagen natur och vi bjöds dessutom på strålande sol hela veckan!

  Så du som är 40 och tror att livet består av att mata duvor i pensionsåldern – tänk om! Om du ser till att hålla igång kroppen så mycket du hinner och förmår, så kommer den att tjäna dig i många år till. Visst kan vi drabbas av olika krämpor och sjukdomar, men låt dig aldrig hindras av inställningen att det är för sent.

  Kroppen – och inte minst hjärtat – blir bara starkare av att användas. Dessutom blir du glad av att träna – endorfinernas sprutar. Som vi har skrattat den här veckan… Jag tror vi blev lite yngre för varje dag!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar