Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Läsartips på 5:2-soppa

  11 mars 2016

  Jag blir så himla glad när jag möter engagemang och intresse från våra läsare. Häromdagen fick jag ett tips från Ragnhild som bor i Vänge på Gotland. Hon gör en soppa till sina halvfastedagar som jag vill förmedla. Jag har ännu inte testat att göra den, men jag kan mycket väl föreställa mig att den är både mättande och god. Och nyttig såklart! Ragnhild skickade t o m en bild på sin soppa.

  Annons

  IMG_1404

  Så här gör Ragnhild:

  Koka ca 100 g av vardera strimlad vitkål, fänkål, purjolök och små tomater i 5 dl grönsaksbuljong ca 10 minuter. Mixa och servera. Hela mängden ger 135 kcal och räcker till två portioner, alltså knappt 70 kcal/portion

  Vill du variera och få lite mer färg på soppan kan du krydda upp den med lite tomatpuré och valfri färsk kryddört, t ex basilika, oregano eller timjan.

  Har du också egna mat-tips som du vill dela med dig av – gör som Ragnhild och skicka ett mail till [email protected] Både jag och många andra blir glada!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar