Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Läsarfråga: Vilket vatten är bäst?

  15 juli 2010
  Fråga:

  Hej,
  Vid viktnedgång skall man ju dricka mycket. Är mineralvatten med eller utan kolsyra bättre än vanligt vatten?
  Vänligen
  Anna

  Svar:

  Hej Anna,
  Du har helt rätt i att det är viktigt med vatten när man vill gå ner i vikt. När det är så varmt som det har varit nu i Sverige är det extra viktigt, liksom när man motionerar. Kroppen svettas mer än vad vi alla gånger märker, så vi behöver ersätta den förlorade vätskan.

  Annons

  Till din  fråga – ur viktminskningssynpunkt spelar det ingen roll om du väljer mineralvatten eller vanligt kranvatten. Huvudsaken är att du använder osötat vatten. Kolsyran i drycker ger inga extra kalorier, så om kolsyrat vatten hjälper dig att dricka lite mer, kan du gärna använda det. Själv varierar jag mellan vanligt kranvatten, hembubblat – typ Soda Streamvatten och köpt kolsyrat vatten när jag vill lyxa till det med någon god smak.

  Ett tips för att göra kranvattnet lite roligare är annars att skiva ner ett par jordgubbar, lägga i några frysta blåbär eller hallon eller annan frukt. Även gurkskivor, lime eller ingefära är gott och friskt i vattnet.


  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar