Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Läsarfråga om viktnedgång

  29 mars 2017

  Hej! Jag är ungefär 164,5 cm, och väger mellan 56-58 just nu. Jag har gått upp rätt mycket under senaste året, och känner att jag skulle må bättre vid en lägre vikt. Jag tränar ungefärligt 6-8 pass i veckan (kampsport och löpning/gym), dock är mitt problem att jag äter alldeles för mycket under dagar och helger. MIN idealvikt ligger på 53-54, då känner jag mig som bäst och snyggast i den vikten. Jag skulle verkligen behöva hjälp med detta om hur jag ska gå ner i vikt även fast att jag klassas som normalviktig. Obs, detta kommer inte utvecklas till någon slags ätstörning eller ortorexi, jag vill bara komma ner till min idealvikt igen. Helst vill jag komma ner till den vikten inom 1-2 månader då jag snart har en kampsportstävling, och snart är bikinisäsong. Tacksam för svar!

  Annons

  Mitt svar:

  Du vill alltså gå ner 3-4 kg och det kan du säkert klara på 2 månader. Egentligen har du svaret alldeles själv. Du säger att du äter för mycket på dagar och helger. Det är just detta du får ändra på. Nu står det inte VAD du äter, men troligen finns det en del annat än bara frukt, grönsaker, kött, fisk och ägg, och det är troligen det lite onödiga som det slinker ner en del extra av.

  Jag föreslår att du bestämmer dig för att under två månader konsekvent ta bort alla sötsaker, chips och andra snacks, kaffebröd, läsk, vin, öl. Ta även bort söta flingor och granola, söt fruktyoghurt, sylt och marmelad om du använder sånt.

  Håll dig till 3 huvudmål och ev. 1-2 mellanmål, men dessa bör vara typ en frukt och kanske lite keso/kesella om du ska träna eller har tränat. Maten bör vara varierad med mycket grönsaker – använd med fördel våra recept på recept.mabra.com.

  Du kan även dra nytta av de råd jag gav i ett blogginlägg nyligen.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar