Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Läsarfråga: Kan jag laga dubbelt så att veckomenyn räcker två veckor ?

  17 januari 2011
  Fråga:

  Jag brukar följa Må Bra:s veckomenyer. Är det ok om man gör dubbel mängd av recepten och sparar hälften till lunch dagen efter. Det blir mindre jobb att stå och laga både lunch och middag på en dag. Dessutom räcker en veckas recept på sätt i två veckor.
  Tina

  Annons
  Svar:

  Visst kan du laga dubbla portioner och spara till dagen efter om du inte tycker att det blir tjatigt. Det är ett bra sätt att spara tid och dessutom för många ensamhushåll ett sätt att spara pengar. Det blir ju ofta billigare att köpa lite större mängder och det kan även vara ett sätt att använda hela förpackningar som annars blir stående tills de blir för gamla och måste slängas. Vissa rätter lämpar sig också för infrysning och då kan det vara smart att göra ännu fler portioner och stoppa in i frysen för såna dagar när man kanske inte hinner stå vid spisen.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar