Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Läsarfråga: Kan jag gå ner med Nutrilett?

  3 maj 2010
  Fråga:

  Hej mitt namn är abbi och jag är 29 år. Jag har några extra kilo att tappa typ 6kg och min fråga är kan man gå ner i vikt om man dricker nutrilett intensiv i 2-veckor. Tacksam för svar

  Svar:

  Hej Abbi,
  Visst går du ner i vikt om du äter Nutrilett istället för mat. Nutrilett tillhör gruppen VLCD (Very Low Calorie Diet) och är ett näringspreparat som ger dig alla näringsämnen som kroppen behöver men med ett minimum av kalorier (energi). Det finns flera liknande produkter i handeln och de skiljer sig egentligen mest i fråga om smak.

  Annons

  Problemet med den här typen av viktminskningspreparat är att de inte ger en hållbar viktminskning om du inte kombinerar dem med att efter avslutad ”kur” ändra dina kostvanor. Risken är annars att du går upp allt i vikt som du tappade.

  Jag föreslår att du använder preparaten för att få en motivationshöjande kick-start. Det kanske räcker med att du byter ut t.ex. lunchen mot ett näringspulver och samtidigt tänker på vad du äter de övriga målen. Ta bort alla onödor, typ godis, läsk, skräpmat och ät istället mera frukt och grönsaker.

  Även om du skulle byta ut alla mål mot Nutrilett i två veckor, bör du sedan vara inställd på att du kommer att öka en del i vikt efter avslutad kur. Kroppen tappar mycket vatten och även en del muskelmassa i början och det kommer snabbt tillbaka. En del av viktminskningen blir beständig om du inte återgår till att äta för mycket, utan fortsätter att dra ner på energiintaget.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar