Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Läsarfråga: Jag vill ha smal midja och smalare lår på rekordtid!

  28 mars 2011
  Fråga:

  Jag har en fråga, jag är ganska nöjd med min vikt men jag vill ha smalare lår och lite smalare mage på så kort tid som möjligt, har du några bra tips som man kan göra för att få detta att bli sant för det hade varit mycket bra om jag fått ett svar så jag kan börja direkt så jag hinner bli klar till sommaren! Tack på för hand!
  / en tjej som är 17 år =)

  Svar:

  Hej,
  Det finns inga mirakelmetoder som kan göra om kroppen i ett kick! Vi är alla födda med olika kroppskonstitutioner och de olikheterna tycker jag att vi ska ta vara på och uppskatta, istället för att sträva efter att uppnå något slags ”standard-ideal” som oftast bara gör att vi blir besvikna för att vi inte lyckas. Den som är lång vill vara kortare, den som är kort vill vara längre, den som är blod med rakt hår önskar sig mörkt och lockigt osv osv.

  Annons

  Du har en bra vikt för din längd, säger du, men det är inte fördelat precis så som du önskar. Det enda man kan göra, är att med viss träning stärka upp de muskler som håller in magen och som ger stadga åt lårmuskulaturen. Nu är du i en ålder där en del tjejer har lite tonårshull som oftast försvinner av sig självt, medan andra är jättesmala av naturen. De som är smala, gängliga tonåringar kan uppleva att de blir rundare efter puberteten och det är helt i sin ordning. Vi får lite mjukare, kvinnliga former i tonåren och det är egentligen bara trevligt! Så småningom stabiserar sig de nya kroppsformerna och man känner sig mer hemma i sin egen kropp.

  Mitt bästa råd till dig är alltså att fortsätta äta varierat och nyttigt. Undvik söta drycker, godis, snacks och skräpmat. Rör dig med vanlig gympa, promenader, dans, simning, bollsporter, yoga eller vad du trivs med som motion och träning.

  Tänk på din hållning! Det kan göra underverk för utseendet om man bara sträcker på ryggen och tränar sin core-stabilitet.

  Se dig omkring på de personer i din omgivning som du uppskattar och tycker om. Hur ser de ut? Är de alla perfekta? Knappast…men de har något annat än bara utseendet som du gillar, eller hur?

  Var rädd om dig och njut av den kommande våren och sommaren och var lite mer nöjd med dig själv så som du är. Det är du värd!
  /Marie

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar