Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Läsarfråga: hur får jag låren att bli smalare?

  18 juli 2015

  Hej, jag har lyckats gått ner över 14 kilo. Har tappat en del runt midjan även om jag inte mätt speciellt ofta. Det är låren som är problemet. Dom är stora och det tycks inte hända nått med dom. Det resulterar i att jag inte hittar byxor som passar pga att dom är för stora i midjan. Vill få bort lite från låren även om jag vet att man inte kan punktförbränna. Vad ska jag göra?

  Annons

  undrar Hanna

  Mitt svar till Hanna:

  Jaadu Hanna, det där är en jättevanlig fundering. Man vill få kroppen att se ut på ett annat sätt än vad den gör, men precis som du säger, går det inte att punktförbränna. Nu vill jag först gratulera till dina tappade 14 kilon – jättebra jobbat! Du skriver inte om du fortfarande har övervikt kvar. När man går ner i vikt, kan man inte själv bestämma vilka depåer man använder som energikälla, men på sikt brukar kroppen släppa ifrån sig överskottsfett från de mest lättillgängliga depåerna och när man nått sin måbra-vikt omfördelar man en del av kroppsfettet.

  Du kan träna för att få lite muskler och därmed lite fastare lår. Du skriver inget om hur du motionerar eller tränar idag, men ta dig en funderare på om du kanske borde öka eller förändra din träningsdos. På expertsidorna kan du hitta flera olika övningar som kan stärka dina benmuskler.

  MEN du kan inte ändra din genetiska uppsättning så att din kroppsform modelleras om, exakt på det sätt du önskar. Jag drar den vanliga parallellen med min längd. Jag vill gärna vara 172 cm lång, men jag måste nöja mig med mina 167. På samma sätt kanske du måste acceptera att du har lite kraftigare lår än du helst skulle vilja. Mitt råd är att du ser med glädje på din smala midja. Den skulle jag vara tacksam över, jag som knappt har någon – jag är mera rakt byggd.

  Vi tjejer (oftare än killar) är lite benägna att fokusera på det vi är missnöjda med istället för att peka på våra fördelar. Träna på att se dina goda sidor och dina finaste drag och flytta över fokus på det du är nöjd med i ditt utseende. Du har säkert massor att både glädjas åt och vara stolt över.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar