Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Läsarfråga: Bör man undvika 5:2 om man har högt kolesterol?

  2 juli 2013

  Såg programmet på TV och läst en del om 2:5 dieten. Känner mig sugen på att prova då jag tror det är något som skulle passa mig. Men så läste jag i Expressen att man inte skulle pröva om man hade höga blodfetter, alltså högt kolesterol.
  På TV sade ju doktorn till honom att hans värden var mycket bättre och vad jag kan utläsa på din blogg så blev dina bättre också. Hur är det med detta, vågar man prova eftersom jag lider av just detta.

  Annons

  Mitt svar till Ingis:

  Jag har inte hittat någonstans att man ska undvika 5:2 om man har förhöjda blodfett- och/eller kolesterolvärden. Tvärtom så är ju just blodfetterna något som påverkas i positiv riktning med hjälp av halvfastan. Däremot kan du ju för säkerhets skull kolla upp med din doktor vad hon/han tycker – i synnerhet om du också medicinerar.

  Även om mitt kolesterolvärde har börjat sjunka, så kanske det inte räcker. Vi ska utvärdera metoden efter ytterligare 6-8 veckor och se om mina värden fortsätter att sjunka, annars kanske det dessutom bör medicineras. Men min doktor på Feelgoods vårdcentral tyckte absolut att vi skulle prova med enbart 5:2 först – innan han sätter in medicin.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  14 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar