Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Långsam energiomsättning ger längre liv!

  22 januari 2014

  Jag läste i DN i måndags att apor och många andra djur lever kortare tid än människor på grund av att deras energiomsättning är så mycket snabbare än vår! Jag väljer naturligtvis att applicera det på mig själv och dra en positiv slutsats…

  Annons

  Jag liksom många av er andra har en förbränning som inte är blixtsnabb. Tänk så många gånger jag vart avundsjuk på kompisar som verkar kunna äta vad som helst och hur mycket som helst. Tänk om det nu är så att vi med långsam energiomsättning får leva ett lite längre liv än våra automatsmala vänner?

  MEN då gäller såklart att vi ändå tar hand om oss själva och inte använder den här forskningen som en ursäkt för att få gå upp i vikt. Då motverkar vi troligen det positiva…

  Som du troligen redan vet använder jag nu 5:2-metoden för att må bra, leva längre och hålla min nya sköna vikt. Framförallt känner jag att jag är så mycket piggare sen jag gick över till 5:2. Att det dessutom är en metod som på ett enkelt sätt håller min förbränning vid liv samtidigt som jag balanserar vikten är ingen nackdel. Har du ännu inte provat och är nyfiken – kolla gärna vår nya 5:2-klubb där du får stöd, hjälp och idéer för hur du själv kan testa korttidsfasta.

  apa

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar