Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Kom ihåg att dricka i sommar – här får du 8 bra tips!

  12 juni 2016
  Det är viktigt att dricka extra mycket när man svettas men ibland svårt att komma ihåg. Här får du mina 8 bästa tips!

  Min morbror Klas gillade inte att bada, så när han kände sig för varm gick han upp på en liten kulle och ”blåste av sig” istället för att hoppa i sjön. Ibland märker man inte själv att man svettas, t ex när det blåser eller som när du cyklar i måttligt tempo. När det är varmt ute eller när du rör dig mer än vanligt är det viktigt att du tillför kroppen den vätska som den förlorat. Svettas du riktigt mycket kan du även behöva tillföra salter. Det finns olika sorters vätskeersättningar som du kan köpa på apotek eller i många livsmedelsbutiker.

  Annons

  Här får du 8 tips för att öka ditt vätskeintag i sommar. Se till att dricka ca 1,5-2 liter, och om du svettas mycket – ännu mer!

  1. Gör vattnet extra gott!

  Det måste inte vara en citronskiva. Smaksätt med andra frukter/bär/myntakvistar/gurkskivor.

  2. Gör ditt vatten vackert och intressant!

  Tillverka några iskuber med smak. Hallon, delade jordgubbar, blåbär eller en kvarts kiwiskiva är bra förslag.

  3. Drick vid fasta tillfällen!

  Somliga dricker när de är kissnödiga och på väg till toa. Då kommer du att bli nödig igen och så fortsätter det, men det kanske är roligare att hitta andra tillfällen. Det finns faktiskt också appar att ladda ner som påminner dig att dricka.

  4. Skaffa en bra vattenflaska.

  Jag fick en jättetuff termosflaska av min son och sonhustru och den har jag alltid med mig på golfbanan. Vattnet håller sig kallt och känns fräschare.

  5. Ät ditt vatten!

  Tycker du att det är svårt att dricka den rekommenderade mängden vatten? Dra nytta av de matvaror som kan bidra till ditt vätskeintag, så som gurka, sallad och vattenmelon.

  6. Lyxa till det!

  Kosta på dig lite lyxigare vatten vid särskilda tillfällen. Det finns en mängd sorters vatten att köpa med olika smaktillsatser utan att ändå vara söta. Men välj helst svenskt vatten som inte transporterats onödigt långt.

  7. Kolsyra ditt vatten!

  Köp dig en kolsyremaskin och tillverka ditt eget goda kolsyrade vatten. Många har lättare att dricka mer om vattnet bubblar.

  8. Kyl ner vattnet!

  Förbered varma dagar genom att frysa in olika mängder vatten i begagnade PET-flaskor. Från 1/4 is till nästan hela flaskan infrusen gör att du får kallt vatten som räcker hela dagen!

  IMG_5585

  Min fina vattenflaska är inköpt på Manhattan…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar