Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Kokos är både gott och bra!

  11 oktober 2014

  Igår skrev jag om hur dåligt rykte ägg har haft. Ett annat livsmedel som haft oförtjänt dåligt rykte är kokos. Javisst, hårdraffinerat kokosfett som används i ischoklad är inte bra, men den mjuka kokosolja som finns att köpa idag är ett utmärkt fett att steka i. Den tål hög värme och tas lättare upp som energi än smör och margarin, så DET är en bra fettkälla liksom exempelvis kokosflingor eller färsk kokosnöt.

  Annons

  Den senaste veckan har jag använt en hel burk kokosolja eftersom jag fått uppdraget att laga all mat som kommer i PT-Fias livsstilsbok som kommer ut nästa år:

  omslagptfia

  I Fias mat är det mycket okonstlad mat från naturen med nötter och frön, rötter, grönsaker, frukt, fisk och kyckling. Den här couscous-salladen med halloumi är både nyttig, vacker, mättande och god! Den går också att variera i oändlighet. Vi tog fullkornscouscous och blandade med paprika i olika färger, tärnad squash, rödlök, mango, spenat och en olivoljedressing, och allt detta toppat med sesampanerad halloumi, stekt i kokosolja. Världsgott kan jag lova!

  couscous

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar