Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Käppar i hjulet!

  3 januari 2017
  En förkylning har satt p för mina träningsambitioner, men jag roar mig nu med ett nytt projekt för att inte hemfalla åt tröstätning. Humrarna på bilden fick jag koka själv till nyår fast jag kände mig som en usel mördare...

  Grrr, tyckte jag var så bra på gång med träningen och så kommer ännu en eländes förkylning farande och sätter tvärstopp för ambitionerna. Åtgången på pappersnäsdukar är gigantisk och hostan är ett otrevligt störningsmoment – inte minst på nätterna.

  Annons

  Ingen önskestart på det nya året, men ingen större idé att klaga utan jag försöker använda tiden till annat än träning. Risken är annars stor att jag skulle sätta igång och baka kakor för att sedan äta upp dem, men nu har jag istället ett spännande projekt på gång.

  Jag har insett att det är knäppt att bo i ett land och inte anstränga sig för att kunna tala språket. Visst kan jag oftast ta mig fram med att prata engelska, men det funkar inte alltid – många spanjorer talar enbart spanska, för att inte tala om att läsa på förpackningar – man kan lista ut en hel del, men mycket blir obegripligt. Alltså har jag startat året med att köpa en språkkurs på nätet. Det är riktigt kul att sitta och traggla glosor och få känna sig som en skolflicka igen. Ambitionen är inte att behärska språket flytande, men att åtminstone kunna göra sig någorlunda förstådd. Pluggandet hindrar mig delvis från att tröstäta, så det är dubbel nytta med kursen.

  Annars är vi ju nu i slutfasen av årets största mathelg. Vårt julbord blev ingen katastrof ur kalorisynpunkt och nyåret ännu mindre. Vi hade bestämt oss för traditionsenlig hummer och den fick jag lov att koka själv. Färdigkokt hummer lyckades jag inte hitta, så det var bara att ta de stackars djuren och stoppa med huv’et före i kokande vatten. Grymt, men efter noggrant studerande av hur andra gör, tyckets det vara det minst obarmhärtiga sättet. Man lär kunna döda dem med ett stick på rätt ställe i huvudet, men tydligen dör de lika snabbt om man lägger dem i livligt kokande vatten. Ärligt talat hade jag ändå  lite svårt att tugga i mig det fina hummerköttet, jag kände mig lite som en skamsen bödel. Det hjälpte inte att döva samvetet med Cava – det spanska mousserande alternativet till champagne.

  IMG_6408

  Jag försöker nu lindra förkylningen så gott det går. Varmt te känns bra i den sargade strupen och nässpray hjälper mig att få andas med stängd mun…andra huskurer tror jag hjälper föga. Immunförsvaret fajtas med viruset och jag hoppas vi ska vinna! God fortsättning på er och kom ihåg att förbereda dig. På fredag får du mitt recept på hur du kan fajtas med överskottskilona!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar