Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Kan träning rensa bort förkylningsresterna?

  24 november 2016
  Jag undrar om det kanske till och med kan snabba på tillfrisknandet om man får igång blodomloppet med en pulshöjning.

  Man kan ju undra när det är dags att strunta i snuv-resterna och rethostan… Det är inte bra att träna när man är sjuk, men man kanske inte behöver vänta tills ALLA symtom är borta. Det kan till och med finnas en risk i att man aldrig kommer igång för att man skyller på att man är lite snorig… Säger jag som känner mig själv… Jag minns för några år sedan  när jag drog runt med en förkylning i många veckor. Trodde att jag aldrig skulle bli helt frisk igen, men när jag till sist struntade i hostan och gick ut en långpromenad – DÅ vände det äntligen.

  Annons

  I förrgår spöregnande det här i södra Spanien och det lockade inte att ge sig ner på strandpromenaden och jogga. Istället blev det en tur på löpbandet. Jag hade förväntat mig att det skulle vara jobbigt och trögt efter en tid utan fysisk ansträngning, men det gick förvånansvärt bra. Och tänk, så bra jag mår efter ett pass när pulsen fått sig en utmaning och svetten rinner. Nöjd, go’ och glad 🙂

  Det märkliga är att jag idag inte har någon snuva alls och rethostan som jag drogs med tycks vara bortblåst. Kan det vara så att kroppen rensar bort förkylningsresterna när den får sig ”en snyting” och blodomloppet får fart? Nån som vet?

  Nu är jag igång igen och vädret är fortfarande inte som det brukar härnere. Tur att det finns alternativ när molnen hopar sig och regnet vräker ner.

  IMG_6282

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar