Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Kan mat och motion motverka förkylning?

  22 februari 2016

  Som jag tidigare berättat har jag satt målet att genomföra Tjejvasan i år och nu är det bara 5 dagar kvar. När jag körde ett träning-och seedningslopp i Orsa förra helgen trodde jag att jag höll på att bli förkyld, men det var bara diffusa symtom som sedan försvann. Nu hoppas jag verkligen att jag ska klara mig de här sista dagarna så att jag får uppleva detta lopp som jag så sett fram emot och tränat inför.

  Annons

  Min ”oäkte man” har gått och snörvlat och hostat ett tag och han låg t o m med feber ett par dagar, men jag hoppas att jag successivt byggt upp mitt immunförsvar så att jag ska klara mig. Jag är också helt övertygad om att mina bamseportioner sallad varje dag bidrar till att öka min motståndskraft. Och motion – helst i friska luften! Varierad mat med mycket vitaminer och mineraler och kanske även mina fastedagar gör att jag mår bra, det kan väl knappast vara en tillfällighet, eller hur? Inte är det svårt heller…att servera en skål med grönsaker till varje middag är både nyttigt, vackert och gott.

  Idag har jag min sista fastedag före loppet, sen får det bli lite enkel kolhydratladdning. Det gäller att fylla glykogenförråden i musklerna inför loppet så att det blir så njutbart som möjligt! Inte så att jag tänker äta pasta varenda dag, men jag tänker ta tillfället i akt att njuta av rejäl mat, kanske en pizza en av dagarna – det är bland det godaste jag vet…

  Får väl säga peppar, peppar nu, så att jag inte sticker ut hakan alltför långt. Skulle något elakt virus slå till får jag väl dricka ingefärste för att lindra symtomen, men att bota en förkylning som väl satt klorna i en tror jag inte går, så nu hoppas jag att försynen vill mig väl. Jag tycker faktiskt att jag är värd att få uppleva en fin dag i skidspåren på lördag…

  IMG_2874 (1)

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar