Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Kan man blanda andra metoder med 5:2?

  4 september 2013

  Hej ! Jag har börjat äta enligt 5:2 metoden och det funkar superbra för mig. Innan åt jag enligt Viktväktarna och räknade points på det ”gamla sättet”. Min undran är nu om jag de dagar jag inte fastar kan äta enligt Viktväktarmetoden ? Det kanske inte är så bra att blanda två olika metoder och hur ska jag då äta i så fall ? Mitt mål är att jag ska gå ner i vikt samt äta mindre portioner. Tack på förhand !
  Helena

  Annons

  Hej Helena,

  Du kan kombinera 5:2 med vilken annan metod du vill. 5:2 säger ju egentligen bara när du ska äta dina måltider, även om det innebär en begränsning i energiintaget under 2 av veckans dagar. Du kan alltså äta Viktväktarmat de andra 5 dagarna om du vill. Du kan faktiskt äta Viktväktarrecept de 2 fastedagarna också om du bara ser till att inte överskrida dina 500 kcal.

  Har du alltså tillgång till kaloriuppgift, kan du välja att äta vad du vill när du halvfastar, men självklart ska det helst vara varierat och hälsosamt. Men som princip kan du äta LCHF-mat, GI-mat, Viktväktarmat eller VLCD-mat (Very Low Calorie Diet, alltså pulversoppor, bars och andra näringspreparat) Självklart kan du också välja ur hela MåBra:s receptbank.

  177281830

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar