Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Kan man äta sig till större bröst?

  30 juli 2014

  Är en kvinna på 46år som alltid har haft komplex för mina små bröst. Har hört att lchf-diet kan ge större bröst. Är det sant? En del säjer att nötter ger större bröst. Vill inte operera dom. Vill inte äta tabletter hellre. vet du på nåt råd. Tycker också att jag är fet. Min mage dallrar rumpan hänger osv. Är 167 lång och väger 66kg.

  Mitt svar:

  Åhhh, det låter som en beskrivning av mig själv för 15 år sen… Skillnaden är bara den att jag sett fördelen i att inte ha stora tuttar och därför inte funderat på att göra dem större. Däremot ville jag att de ska vara så fasta som möjligt.

  Annons

  Vissa saker får man lov att acceptera och göra så bra som möjligt. Jag har alltid velat vara minst 170 cm, men att jag bara blivit 167 kan jag inte göra mycket åt – alltså är det enklast att acceptera och vara nöjd med det jag blivit född med. Jag blev tidigt grå/vithårig och bestämde mig för att det ÄR SNYGGT!!! Så slapp jag hålla på och färga. Tänk så mycket pengar jag sparat på det!!!

  Radda upp fördelarna och nackdelarna med små bröst och jämför det med om de varit stora. T ex:

  Stora bröst är tunga och kan ge ryggproblem medan små bröst är en fördel när man tränar – skumpar inte så mycket.

  Stora bröst kanske är sexiga, men små bröst håller sig lättare fasta i längden. Ju äldre du blir, desto bättre!

   

  Vad du kan göra är att träna bröstmusklerna för att få fastare grund för brösten. Själva brösten blir kanske inte fastare, men musklerna runt om och under håller dem på plats. Träning kan också få en bra effekt på det du upplever som en dallrande mage och hängande rumpa.

   

  Nötter är nyttigt, men jag betvivlar starkt att du kan få synbar effekt på brösten. Det är nog mer så att om du går upp i vikt, får du även en ökad fettmassa även i brösten, men det kanske inte var det du ville.

   

  Så – som vanligt gäller en bra kombination mellan nyttig mat, anpassad träning OCH ett accepterande av saker man inte kan påverka. Fokusera på dina företräden och se det positiva i att du är så bra som du är! Med träning, motion och en bra viktminskningsplan kan du också ta bort 4-5 kilon om de stör dig. Du är inte fet, men kanske du skulle trivas bättre om du bestämde dig för att minska några få kilon. Prova gärna våra recept på hemsidan och i MåBra-tidningen. Kanske även 5:2-metoden skulle kunna passa dig. Fundera och prova dig fram! Lycka till!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar