Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Kan kyla ge förkylning?

  29 november 2016
  Kyla kan ge förkylning - jag är själv ett levande genomförkylt bevis så fryslort jag är!

  Det låter ju onekligen så på ordet i sig. Jag fick alltid som barn höra att man skulle klä sig varmt för att inte bli förkyld. Fast jag har alltid hävdat att det där är trams och att man får förkylningar av virus och inget annat.

  Annons

  Men jag får nog böja mig för vetenskapen. Forskning säger att vår motståndskraft mot förkylningsvirus minskar om vi fryser. Jag var ju så glad att jag tränade bort min förkylning i förra veckan, men troligen hade jag lite virusrester kvar i kroppen för nu har den tagit ny fart igen. Kan det månne bero på att jag frös som en hårlös hund i söndags?

  Vi har nu varit i södra Spanien i drygt två veckor och vädergudarna har varit på dåligt humör den senaste veckan. Spanjorerna är säkert glada eftersom de knappt haft mer än en regndag sedan i våras och jorden är torr. De senaste dagarna har det vräkt ner och dessutom varit svalt.

  På söndagarna är det mesta stängt här, så när det spöregnar får man hitta på annat att göra än att shoppa. Vi tog en tur upp till den lilla vita staden Mijas – en oerhört charmig by. Den ligger ganska högt upp och det var ännu kallare än ”hemma”. Som jag frös!!! Igår vaknade jag med svidande hals och idag har snuvan blommat ut rejält. Får väl bli några dagars träningsuppehåll igen…

  Läs mer om kyla och förkylning här

  IMG_6289

  Syns det att jag fryser?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar