Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Julskinkan är god!

  25 december 2015

  Visst är det underbart med god julmat! Det är inte så konstigt att vi förknippar julen med viktuppgång, trots att julmaten i sig är inte ett smack värre än annan mat ur närings- eller energisynpunkt. Faran ligger snarare i mängderna vi stoppar i oss och att vi nödvändigtvis måste äta av ALLT på en gång.

  Annons

  Om man lägger upp loppet lite smart behöver inte julen sluta i 2 kilo upp. Dela upp rätterna på olika måltider så smakar det dessutom bättre. Jag har själv ofta tyckt att julskinkan inte är så speciell just för att jag ätit den EFTER sillen, Jansson, köttbullar, prinskorv och grisfötter…. Nu äter jag istället skinkan alldeles för sig själv på en knäckebrödsskiva med senap och lite äppelmos och det är MUMS!

  I år köpte jag en rimmad skinka som dessutom var lättrökt. Jag ugnsbakade den insvept i folie och lät den gå till 68°, vilket visade sig vara perfekt. Den blev jättesaftig och jag njuter av den till både frukost och lunch.

  Honey Roasted Ham Boxing Day Buffet

  Handen på hjärtat – inte är det bara maten som sätter sina spår på vågen. Jag föll för extraprisskylten och köpte en påse Twist…det brukar jag väl aldrig köpa annars, men nu ligger den här och frestar och visst faller jag! Nåja, det är bara jul en gång om året och jag får väl köra 5:2 istället för 6:1 ett par veckor efter jul, så ska den där putmagen snabbt vara återställd. Får vi också lite snö så att jag kan komma ut i skidspåren går det ännu lättare.

  God fortsättning på julen önskar jag dig!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar