Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Jordgubbar med garanti!

  16 juli 2013

  Häromdagen var jordgubbarna lite blöta och mosiga när vi skulle äta dem. Dagen efter påtalade vi detta i vårt lokala jordgubbsstånd och kan man tänka sig att vi fick en ny liter. Så ska det gå till! Naturligtvis fortsätter man handla på samma ställe – särskilt som de goa gubbarna är sanslöst goda.

  Annons

  Igår skulle vi egentligen inte köpa några bär eftersom vi hade några kvar. Dessutom var vår energiranson begränsad då det var lågkallodag. Men nu hade den trevliga damen fått hem en ny sort som vi bara måste prova, sa hon. Hon bjöd oss på varsin stor, fin gubbe och åhhh, så goda. Fick veta att sorten heter Maldina, så vi gick förstås därifrån med en liter! Plockade ut de vackraste som fick bli kvällens dessert. Ser du Maldina-jordgubbar…köp!!!

  Fortsätter med mitt nya upplägg med te till frukost, ca 200 kcal till lunch och 300 till middag. Det blev en fruksallad av kiwi, apelsin och skivade jordgubbar med lite keso mini till lunch.

  Middagen blev Ölandsfiskarn’s torskfilé med sparris och broccoli. Jag kokade torsken i ytterst lite fiskbuljong + en skvätt vitt vin så att all smak blev kvar, och serverade med de lättkokta grönsakerna. Både mättande och gott med bara lite flingsalt som smaksättare.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar