Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Jag lever inte alltid som jag lär – eller kanske ändå?

  8 april 2012

  Om du händelsevis fått för dig att jag alltid äter sunt, och aldrig faller i frosserigropen, kan jag härmed ta dig ur den villfarelsen.

  Igår gjorde jag några av kardinalfelen: Efter en lång, skön promenad kastade jag mig (hungrig) i bilen och åkte till Ica. Vad hamnade i korgen förutom det som stod på listan, tror du? Javisst – helt rätt, påskgodiset är billigt nu…och de japanska snacksen kunde jag inte heller stå emot. Så jag köpte för att det skulle räcka till lite kvällsmys + lite extra till morgondagen, då sonen kommer på middag.

  Annons

  Tyckte faktiskt att det var helt okej att jag unnar mig lite extra så här på påskaftonen. Alldeles ensam med iPaden i knäet för lite utmanande Wordfeud samtidigt som jag skulle njuta av spännande bra golf på TV.

  Det började ganska bra. Jag hällde upp en lagom portion i två skålar, ett glas vin och ett glas vatten, en pläd över knäna och skönt uppkrupen i soffhörnet. På så vis skulle jag inte vilja resa mig ur den gosiga ställningen för att hämta mer…MEN jag missbedömde min karaktär och överskattade den inneboende latheten som skulle hindra mig. Resultatet? Rätt igen – det blev inte ett smul kvar, nåja en kvarglömd stackars råtta hade gömt sig kvar! Just då ursäktade jag mig med att jag hade gått minst 1,2 mil på dagen.

  För att gotta mig i eländet ställde jag mig dessutom på vågen i morse och kunde notera 1,8 kg plus på 2 dagar. Haha, bara för att riktigt ge mig själv en snyting.

  Men jag inser att det mesta är vätska – man går inte upp 1,8 kg i fettvikt på två dagar. Jag gav mig inte på det ägg jag gömt till sonen, så något slags spärr fanns där i alla fall. Dessutom var det riktigt gott, så idag är jag snäll emot mig själv, och vet att det dröjer att tag innan jag gör om manövern. Det är faktiskt den första biten som är godast, och det har jag nu parkerat i närminnet! För ett tag framöver i alla fall…

  Så känner du igen dig i beteendet – var lugn! Det är ingen katastrof, om du tar med dig känslan av hur mycket bättre du mår, när du njuter lite lagom.

  Nu har jag varit ut i solen och spankulerat bort lite av överskottsenergin och njutit av alla vårtecken som fullkomligt EXploderar i naturen. DET mår jag allra bäst av!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar