Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Jag har testat senaste träningsflugan – Padel!

  16 september 2016
  Jag har provat den snabbast växande sporten - Padel eller Padeltennis som den också kallas. Har du inte testat än - gör det! Superskoj för alla åldrar!

  IMG_6365

  Idag trotsade vi snuvan och begav oss till Frihamnen där det öppnats ett Padelcenter. Nej, vi har inte paddlat i hamnen, utan det här handlar om den snabbast växande sporten i världen: Padel eller Padeltennis som det också kallas.

  Annons

  Jäsiken vad skoj det var! Det här är en sport som alla kan utöva. Den liknar tennis, men är mycket enklare. Lite som när vi som barn spelade badminton i trädgården – man kan ha kul utan att vara jätteduktig. En av fördelarna är också att sporten är tämligen skonsam – underlaget är inte så hårt, planen inte så stor och det går ganska snabbt tills man kan få bollen över nätet. Man får motion utan att ha tagit 25 lektioner innan och alla kan spela – unga som gamla!

  Paneltennis är som en blandning mellan tennis och squash. Man spelar med ett litet racket som liknar ett strandtennisracket och bollarna ser ut som tennisbollar men är lite mjukare. Banan är en bur med tre meter höga väggar. Poäng räknas precis som i tennis och matcherna spelas oftast som dubbel, med två personer på var sin sida nätet.

  Det sägs att 13 miljoner människor världen över utövar sporten. I Spanien är bara fotboll större som sport och i Sverige växer den snabbt.

  Bakom PDL center som är Stockholms första inomhusanläggning för Padel ligger 4 eldsjälar med bl a Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw. Dem fick vi tyvärr inte träffa vid vårt besök, men väl tränaren Simon som på ett jättefint sätt lärde oss grunderna i detta jätteroliga spel. Detta var definitivt inte sista gången – bara den första!

  timthumb-1.php

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar