Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Jag har slarvat – och det syntes i proverna…..

  26 september 2013

  Jag kryper till korset och erkänner… Jag har PASSAT PÅ!!! Hade ju gått  ner så mycket i vikt att kollegorna började klaga över min krympande rumpa, så jag har börjat unna mig alldeles för mycket onyttigt på sista tiden.

  Annons

  Så mycket godis, glass och annat krafs som jag har proppat in de senaste veckorna har jag nog inte gjort på flera år! Om jag har njutit? Tja, både ja och nej. Visst är det jättegott för stunden, men det är en väldigt kortvarig glädje.

  glasstrutchoklad

  Dessutom har det senaste halvåret inneburit mindre träning än vanligt på grund av min envist trilskande fot. Jag har promenerat, cyklat lite på Öland och spelat golf och i våras yogade jag, men i övrigt inte mycket…ingen helkroppsgympa!

  Besöket hos doktorn på Feelgood blev alltså inte lika glassigt som vanligt. Ingen större viktökning eftersom jag ändå kört med 6:1, men kolesterolet hade lyft igen och IGF1-värdet hade vandrat i fel riktning. Däremot låg långtids-sockervärdet lägre än nånsin – troligen en positiv effekt av halvfastan och helt i linje med Kerstin Brismars tankar. Helt missnöjd är jag naturligtvis inte, men jag vill inte förorda ett hejdlöst frossande på ätdagarna, som man ibland kan få uppfattningen om när man läser en del artiklar. Nu har jag testat och insett att det inte funkar så bra, så då slipper du testa samma melodi. Bra va’?

  Summa summarum – det handlar inte bara om att ha en smal kropp, den ska vara hälsosam på insidan också. Så nu blir det återgång till mer fisk och grönsaker och mindre glass och ost. Och halvfastan fortsätter jag definitivt med, men jag ska sluta lura mig själv att det går att äta vad som helst när man kompenserar. Därmed inte sagt att man inte får unna sig guldkanter, men guldkanterna ska vara just det och inte ersättning för bra mat. Så igår blev det en 5:2-favorit till middag – fräsch tonfisksallad! Och jag vaknade utvilad, pigg och lätt i kropp och sinne! Betydligt skönare än mätt och stinn;-)

  tonfisksallad

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  14 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar