Annons
MENY
  • Ämnen
  • Om
  • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

    Annons

    Jag fryser och bränner kalorier…

    6 december 2015

    Efter tre härliga veckor i Thailand är jag nu hemma i vackra Stockholm. Inte så dumt det heller, men jag fryser! IMG_4830

    När jag kom till Thailand tyckte jag ärligt talat att det var alldeles för varmt, men jag vande mig fort vid värmen och att röra mig i ett långsammare tempo.

    Annons

    En fördel med kylan är att det går åt en hel del energi till att värma kroppen. Bästa sättet att hålla sig varm är att röra på sig och då går det åt ännu mer energi.

    I måndags hade jag min första fastedag på ett par veckor och det var riktigt skönt för kroppen, men fastan i sig gör att det blir ännu svårare att hålla kroppsvärmen.

    Om du liksom jag tycker att det känns kyligt – ta en paus från datorn eller var du nu befinner dig och gör en rejäl åkarbrasa. Gärna några snabba benböj eller knäuppdragningar så att du ökar pulsen litegrann. På så sätt ökar du cirkulationen och får igång värmeproduktionen samtidigt som du bränner några extra kalorier. Gör du detta varje halvtimme eller så snart du börjar frysa, så har du fått lite vardagsmotion på köpet!

    Dela
    Tweeta
    Maila
    Kommentera
    artiklar | recept
    Annons


    Annons

    Hälsoverktyg
    Stressa mindre
    Kaloritabell
    Motionstabell
    Räkna ut ditt BMI
    Räkna ut ditt kaloribehov
    Räkna ut din midja / höftkvot
    Ner i vikt - tjänster
    Onlinekurser för nya vanor
    Veckans meny
    Nyhetsbrev

    Laddar