Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Jag fryser och bränner kalorier…

  6 december 2015

  Efter tre härliga veckor i Thailand är jag nu hemma i vackra Stockholm. Inte så dumt det heller, men jag fryser! IMG_4830

  När jag kom till Thailand tyckte jag ärligt talat att det var alldeles för varmt, men jag vande mig fort vid värmen och att röra mig i ett långsammare tempo.

  Annons

  En fördel med kylan är att det går åt en hel del energi till att värma kroppen. Bästa sättet att hålla sig varm är att röra på sig och då går det åt ännu mer energi.

  I måndags hade jag min första fastedag på ett par veckor och det var riktigt skönt för kroppen, men fastan i sig gör att det blir ännu svårare att hålla kroppsvärmen.

  Om du liksom jag tycker att det känns kyligt – ta en paus från datorn eller var du nu befinner dig och gör en rejäl åkarbrasa. Gärna några snabba benböj eller knäuppdragningar så att du ökar pulsen litegrann. På så sätt ökar du cirkulationen och får igång värmeproduktionen samtidigt som du bränner några extra kalorier. Gör du detta varje halvtimme eller så snart du börjar frysa, så har du fått lite vardagsmotion på köpet!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar