Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Jag är INTE stresstålig…

  4 april 2016

  Förr i världen…för sisådär 30 år sen när jag sökte jobb, påstod jag i min CV att jag var stresstålig. Visste jag ens vad det var? Jag trodde säkert att jag var det, men med stigande ålder och självinsikt har jag insett att jag är rena motsatsen.

  Annons

  Wood doll

  Minsta lilla störning får mig i obalans, och som varande en velig våg eftersträvar hela mitt väsen just balans. Och vad händer när jag utsätts för stress? Jo, jag blir lättirriterad, grinig, stygg och ledsen – inte minst på mig själv. Och hur dövar jag känslan? Du vet redan eller hur? MAT såklart!!! Och inte är det morötter jag rotar efter i skåpen, nehej då. Kakor, mackor, godis, glass allt som jag inte borde stoppa i mig får fritt utrymme. Mycket vill dessutom ha mer så ibland kan jag bli rent ostoppbar. Tack o lov sker det inte alltför ofta, men just nu har det varit en lite rörig period och det har satt sig som en irriterande bilring mitt på magen.

  Nu får det bli skärpning! Jag vet ju att det finns ett betydligt bättre sätt att skapa endorfinduschar, men det har jag inte haft mentalt utrymme för den sista tiden. Efter Tjejvasan gick luften ur mig ett tag, men nu ska motionerandet återupptas. Jisses, jag ska ju köra ett skidlopp om 3 1/2 veckor, så nu måste jag fixa tillbaka flåset!

  Härmed finns det på pränt och då är jag på g igen! Ut i skogen med mig! Härligt!

  IMG_5159

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar