Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Jag 5:2-fryser!

  15 september 2014

  Idag är det måndag och veckan dag med halvfasta (det kanske blir två dagar den här veckan efter helgens slarvade med alldeles för mycket fikabröd, glass, ost och vin…)

  Det är ju nästan sommar fortfarande och i morse vandrade jag till redaktionen med dunväst som åkte av efter halva vägen. Ändå står jag nu här vid mitt skrivbord och fryyyser så att tänderna nästan klapprar.

  Annons

  Det är ganska korkat att frysa när det går att klä på sig. Nyss noterade en av mina snälla arbetskamrater mitt huttrande och hängde på mig sin poncho – så himla skönt! Dessutom kokade jag ytterligare en kopp te så att jag får lite värme inifrån också!

  Det är inte alls ovanligt och absolut inte konstigt att man fryser när man fastar. Kroppens förmåga att skapa värme blir sämre eftersom tillgången på snabbt bränsle är  begränsat. Att använda svårtillgängliga fettdepåer istället för energi från det man ätit samma dag är naturligtvis knepigt, särskilt när även glykogenreserverna i lever och muskler börjar ta slut, så man får helt enkelt förbereda sig på lite huttrande, inte minst när sommar går mot höst och vintern så småningom gör sitt intåg.

  Som sagt – gardera med en varm tröja, drick varmt och gör några rejäla åkarbrasor då och då. 10 benböj, 10 utfallssteg och några snabba armvevningar på stället – mer behövs inte för att sätta igång värmesystemet och dessutom gör man av med några extrakalorier av bara farten!

  varmt-te

  Dela
  Tweeta
  Maila
  2 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar