Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  I Spetsbergen på Svalbard

  28 april 2016

  Igår kom vi till denna märkliga plats som ligger på 78° N, långt långt längre norrut än jag någonsin varit tidigare. Här växer inga träd och inga buskar men det är ett mäktigt och fantastiskt landskap med spetsiga! berg och allt är vitt, vitt, vitt.IMG_5289

  Annons

  Vi bor på världens nordligast belägna hotell – bara det är en häftig insikt… Vi gick och la oss strax efter 23.00 men då sken fortfarande solen. Efter den 19 april är det midnattssol här:

  IMG_5287

  Vi provade skidorna idag och snön är mer finkornig än vad vi är vana vid, så det var lite bakhalt… Inga vettiga skidspår fanns i byn, så vi åkte i scooterspåren, men var strängt tillsagda att inte åka för långt bort eftersom det förekommer isbjörn. En sån bjässe vill man INTE möta. En hanne kan väga uppemot 500 kilo…

  IMG_5291

  Vi såg inga isbjörnar i naturen, men vi besökte Svalbard museum som var väldigt fint och intressant. Där kunde man få klappa en isbjörn som var uppstoppad…..:

  IMG_5293

  På lördag går loppet Svalbard Ski Maraton och imorgon laddar vi upp med besök i en gruva. Då blir bilderna inte så vita….

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar