Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  I morgon utses Årets matbluff

  24 januari 2017
  Jag oroas och roas över hur livsmedelsproducenterna bluffar för att få oss att köpa deras produkter.

  Det här gillar jag! Granskning av produkter som visar hur vi konsumenter medvetet vilseleds att tro att något är bättre än det verkligen är. När jag läser nomineringarna blir jag både förskräckt men samtidigt full i skratt över kreativiteten hos producenterna.

  Annons

  Jag ville rösta på allihop men blev tvungen att välja en produkt. Tiden har redan gått ut och i morgon utses alltså Årets Matbluff 2016 av föreningen Äkta Vara.

  De mest löjliga tyckte jag var Erik Lallerstedts tryffelbearnaise som innehåller 0,005 % tryffel vilket motsvarar en enda tryffelsvamp på 50 g till ett ton sås. Dessutom innehåller såsen inget smör…

  En annan ironisk detalj är att Annas Mandelpepparkakor enligt innehållsförteckningen uppges innehålla ”spår av mandel” Hahaha, hur tänkte man där?

  Och Loka Crush Hallon som innehåller 0,3 % hallon…. för att inte tala om Fjällbrynt Messmör Lingon som inte innehåller ett endaste litet bär – bara aromer. Knorr mörk oxbuljong är också intressant. Den innehåller mest salt och ”smakförstärkare” och bara en gnutta buljongavkok.

  Läs mer på MåBras hemsida eller detaljerna på Äkta Varas hemsida

  I morgon håller jag utkik över vem som ”vinner”.

  497865

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar