Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Hur mycket måste man träna för att bli av med fett på kroppen?

  18 juli 2014

  Hej Marie! Jag började träna i februari och blev hälsosam för första gången i mitt 21-åriga liv. En muskelinflammation i höften hann i fatt mig vilket nu resulterat i att jag har fått sluta vara lika aktiv. Räcker långa promenader, styrkeövningar för kroppen samt bröstsim några gånger i veckan, i kombination med hälsosam kost för att fortsätta bli av med fett på kroppen?

  Annons

  Karin

  Mitt svar till Karin:

  Så härligt att du lagt om kost- och motionsvanor.Trist med din muskelinflammation, men det är ju ändå något som går över!

  För att kroppsfettet ska minska krävs att energiintaget är lägre än det som kroppen gör av med. Ju mer du rör dig desto effektivare förbränning, men intaget spelar minst lika stor roll. Det är utmärkt med hälsosam kost i kombination med den aktivitet du nämner, men maten måste förutom att vara hälsosam även vara kaloribegränsad.

  Titta gärna i vår kaloritabell på hemsidan, så har du ett bra verktyg för att hålla koll på intaget. Du kan även räkna ut ditt ungefärliga energibehov där, så får du riktigt bra koll och en bra möjlighet att fortsätta att minska i vikt. Lycka till!

  /Marie

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar