Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Hur mycket ägg är okej egentligen?

  10 oktober 2014

  Jaha, så har även äggets dag passerat! Den var idag, den 10 oktober och jag åt faktiskt inga ägg alls… För några år sedan var äggen nästan förbjudna i kosten – åtminstone för de som hade minsta problem med kolesterolet. Just äggen fick klä skott för detta problem trots att det faktiskt inte finns så förfärligt mycket kolesterol i ägg. Men fortfarande får jag frågor om hur mycket man vågar äta. Du kan gott och väl äta ett eller två ägg om dagen utan att det är skadligt, men precis som med allt annat – variation är det bästa. Värre för hjärtat är de mättade fetter som finns i feta charkuterivaror -särskilt i kombination med onödigt mycket salt. Där finns det större anledning att se upp.

  Annons

  Jag minns för några år sedan min unga vän Anna som körde LCHF för att gå ner i vikt. Hon äter inte kött och för att då få i sig tillräckligt med protein blev det såklart mycket fisk men framförallt massor av ägg. Till slut var Anna så trött och less på ägg att jag tror det var därför hon slutade med LCHF. Idag äter Anna mer varierat – fortfarande inte kött – men har istället för LCHF hittat till 5:2-metoden och hon är smal, frisk, pigg och ursnygg!! Som vanligt är alltså lagom bäst och jag tror att Anna äter ägg igen efter ett uppehåll. De är ju verkligen utmärkta, inte minst i 5:2-metodens dagar av halvfasta där de mättar suveränt!

  IMG_0102

   

  De här äggen köpte jag på Öland direkt från gården. De hade knallgul äggula och pullorna traskade omkring och kacklade förnöjda. Gissa om de äggen smakade bra?!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  6 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar