Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Hur länge klarar man sig utan mobilen?

  15 juli 2016
  Jag har glömt min mobil i ett av mina andra hem och reflekterar över hur beroende jag är av denna manick...

  Åkte från Värmland i onsdags för att se till hemmet i Stockholm. Jag har inte varit hemma i lägenheten sen i mitten av juni så jag väntade mig döda blommor, avloppsdoft från intorkade vattenlås och högvis med post.

  Annons

  Moderna vattenlås kanske inte torkar för här fanns ingen avloppsstank. Posthögen visade sig bara vara 4-5 cm tjock men blommorna var däremot en ganska ledsam syn. Nåja såna kan man köpa nya när vardagen infinner sig till hösten.

  Nej, det värsta var att jag på något märkligt vis lyckats lämna kvar min iPhone på köksbordet i Värmland. Den som jag alltid bär med mig. Plötsligt inser jag att jag blivit mer eller mindre en slav under min egen mobil. Halva livet kretsar ju runt denna lilla apparat. Alla mina kontakter, halva min Facebooktillvaro, mina wordfeud-vänner. Dessutom har jag ett fodral där jag även förvarar SL-kortet, bankkort och körkort. Allt detta ligger nu hos en vänlig granne som tagit hand om mobilen.

  Sålde en pryl på Blocket som ska hämtas här på söndag…telefonnumret till mannen finns såklart bara i mobilen och vi hade kommit överens om att han skulle höra av sig för att bestämma tid… Tur att det finns pålitliga grannar i Värmland. Ringer henne från oäkte makens mobil och ger henne koden så hon kan leta fram numret.

  I posthögen låg en räkning som borde varit betald för två veckor sen (jag vet, jätteslarvigt men jag trodde jag hade alla räkningar som e-faktura…). Går in i datorn för att betala och inser då…jag behöver mitt mobila bank-id för att komma in i banken…suck.

  Inser att jag måste tänka till litegrann över hur jag hanterar min nät-tillvaro. Måste jag alltid vara anträffbar? Måste jag varenda liten ledig stund förströ mig med Wordfeud? Måste jag kolla Facebook stup i kvart?

  Detta blir kanske en jättenyttig mobilfri vecka då jag märker att livet faktiskt går vidare utan att jag ständigt är uppkopplad.

  Eftersom jag inte kan illustrera med en nytagen mobilbild lägger jag upp en vacker vy från förra veckan!

  IMG_5759

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar