Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Hur kommer man igång med viktminskningen?

  2 september 2014

  Hur gör jag för att komma igång med viktminskning. Jag trivs inte med mig själv, ett råd hur jag ska börja bara. Det är det som är svårt.

  Anette

  Mitt svar till Anette:

  Det är oftast det enkla som är så svårt, Anette! Om jag bara får ge dig ett enda råd skulle det lyda: BESTÄM DIG!!!

  Annons

  Du trivs inte med dig själv som du ser ut och mår just nu, du vet vad du vill uppnå, men du vill troligen inte offra något för att komma dit. Du gillar att äta och du orkar inte riktigt ta itu med att förändra något om jag får gissa lite hejvilt. Men det är just här du måste ändra din egen inställning. Du måste inse att det bara är du själv som kan ändra dina mat- och motionsvanor. Ingen kan göra det åt dig, men du kan hämta stöd och hjälp från din omgivning och det är precis det du gör nu när du skriver till mig. Du vill få en knuff i baken och jag ger dig gärna den.

  Som jag uppfattar dig har du nu kommit till en punkt när du är mogen att ta itu med viktminskningen. Semestrarna är över, vi har en  ny ”termin” som startar och just nu är det ett bra läge att göra ett avstamp. Passa på nu när du är motiverad och gör upp en plan för hur det ska gå till.

  Välj metod – vill du dra ner lite varje dag och hålla koll på kalorierna, satsa på Itrim, Viktväktarna, 5:2 eller någon annan metod du hört eller läst om? Läs på, bestäm startdag och se till att sedan hålla dig konsekvent till konceptet under ett par veckor. Väg dig innan du startar och väg dig sen max 1 gång/vecka eller känn bara efter vad som händer i favoritjeansen utan att väga dig. Du kommer att få resultat om du är konsekvent och det kommer att sporra dig vidare!

  Lätt som en plätt, eller hur? 😉 Lycka till!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar