Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Hur får man ett fastare ansikte?

  6 maj 2016

  Hej Marie! Under 2015 gick jag ner lite mer än tjugo kilo i vikt, något som har hjälpt mig både psykiskt och fysiskt eftersom jag var överviktig innan. Däremot så har jag märkt att min hud i ansiktet har börjat hänga lite, jag är bara arton år och vet att min hud egentligen bör vara ”fast” men istället så ser jag hängig och tröttare ut vilket i sin tur leder till att jag också ser äldre ut. Det här gör mig väldigt ledsen och jag vägrar göra något ansiktslyft, jag har läst mycket om ansiktsyoga och träning för ansiktet men vet inte om det är någon lösning. Finns det någon lösning för mig att få ett ”fast” ansikte igen? Tack på förhand!

  Annons

  Mitt svar på denna fråga:

  Först och främst vill jag gratulera dig till att du tagit tag i din övervikt och att du mår bättre både fysiskt och psykiskt.

  Jag har en liten fundering om vilken metod du använt för att gå ner i vikt. Det kan nämligen vara så att du fått någon form av lättare brist på några vitaminer eller mineraler som gör att du ser glåmig och hängig ut.

  Men det är också definitivt så att huden inte hinner med att strama till sig om din viktminskning har gått relativt snabbt. Kroppens celler förnyas kontinuerligt, men det tar tid innan huden återfått sin smidighet och lyster.

  Jag håller med dig om att du absolut inte ska göra några ansiktslyft eller använda andra ”mirakelmetoder”. Ditt ansikte kommer att naturligt få en fastare struktur om du har lite tålamod. Skratta ofta – det ger träning för ansiktsmusklerna, men du kan också gör andra grimaser för att snabba upp processen.

  Drick mycket vatten, gärna 1,5-2 liter dagligen och ersätt inte vattnet med andra drycker.

  Ät mycket frukt och grönt och tänk på att välja livsmedel med olika färger så att du får i dig mycket nyttiga antioxidanter som kroppen och även huden mår bra av.  Broccoli, tomater, blåbär, spenat, jordgubbar, morötter, apelsiner…….listan kan bli hur lång som helst.

  Vistas ofta ute i friska luften och tänk på att motionera mer än bara ansiktet. Promenader och cykelturer ger rosiga kinder och gör susen för hyn även långsiktigt.

  Lycka till//Marie

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar