Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Hotellfrukost i Alperna

  16 mars 2016

  En av anledningarna till att välja italienska alperna som resmål är faktiskt maten! Men det finns ett undantag från den fantastiska matkulturen – deras frukostvanor… Visst finns det krämig (=fet) yoghurt med müsli och ett fat med fin uppskuren skinka, men resten är tveksamt. Vitt bröd, ingen frukt, inga grönsaker, inget grovt bröd, ingen gröt. Ägg finns det, men de är kalla och så hårdkokta att äggulan är grön. Däremot satsar de på kakbordet. Man kunde tro att det är en dessertbuffé. Så här ser den ut:

  Annons

  IMG_4984

  Vi äter däremot fräscha luncher i backen. Förutom en massa pastarätter kan man välja bland allehanda sallader, soppor, fisk och kött. Eftersom vi sedan äter en förnämlig 4-rätters middag väljer jag oftast en gulaschsoppa eller som igår en sallad med gratinerad getost.

  IMG_5006

  Att tänka sig en fastedag här känns inte rimligt, det får bli när jag kommer hem. Det är en av fördelarna med 5:2-metoden. Funkar det inte att fasta på semestern, så är det bara att hoppa över den veckan och återgå när man kommit hem.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar